Arme născute din foc
Premiera sâmbătă, 12 august, de la ora 22:00

Arme născute din foc

În acest show exploziv, cei mai buni armurieri se întrec în atelierul de fierărie pentru câștigarea premiului de 10.000 de dolari și a titlului suprem de campion „Arme Născute din Foc”.

Descrierea emisiunii

Forja se încinge cu noi și inedite provocări, care vor ridica standardele mai sus ca oricând pe măsură ce armurierii cei mai buni din Statele Unite se întrec să făurească arme de colecție. În fiecare episod al competiției „Arme născute din foc”, patru noi concurenți se luptă pentru a dovedi că pot construi arme cu propriile mâini, mai bine decât oricine altcineva. Participanții au de trecut o serie de provocări eliminatorii, folosind doar uneltele puse la dispoziție de organizatori.

Fiecare provocare constă în crearea unei componente din arma finală. Aceștia vor recrea câteva dintre cele mai impresionante arme din istorie, printre care sabia ninja, lama din oțel de Damasc, precum și un cuțit realizat dintr-o ghilotină din Revoluția Franceză.

Acestea trebuie apoi să facă față evaluării stricte și testelor dure impuse de experții noștri, printre care se numără J. Neilson, Doug Marcaida și David Baker. Doar doi concurenți vor merge în runda finală, unde vor concura pentru a crea o armă legendară și pentru a câștiga titlul suprem de campion „Arme Născute din Foc”.

În acest sezon, patru fierari vor trebui să creeze un cuțit din fiarele unui vehicul distrus. După o rundă intensă de teste, doi fierari supraviețuitori se vor întoarce la forjele lor de origine pentru a recrea două dintre cele mai unice arme din istorie – un set pumnale indiene „katar” curbate. Concurenții se vor confrunta cu ceva probleme atunci când atelierul va suferi o pană de curent. Fără unelte electrice sau lumini, fierarii trebuie să se bazeze pe munca manuală și pe lanterne pentru a-și forja lamele.

Vezi și