Al Doilea Război Mondial: Bătălii în culori
Durata programului: 55 minute

Al Doilea Război Mondial: Bătălii în culori

Descoperă bătăliile cheie ale celui de-al Doilea Război Mondial în culori inedite.

Al Doilea Război Mondial a fost marcat de bătălii epice, care au decis soarta națiunilor și au schimbat cursul istoriei.

Descrierea emisiunii

De la atacurile de tip „Blitzkrieg” ale Germaniei asupra Poloniei până la Bătălia Berlinului, care a dus la sfârșitul violent al Războiului, această serie aduce la viață aceste conflicte fundamentale prin imagini de luptă colorizate pentru prima dată. Cele 6 episoade ale documentarului vă vor plasa în centrul acțiunii prin intermediul unor înregistrări inedite cu scene de pe linia frontului, completate de memorii personale și mărturii din ambele părți ale liniilor de luptă.

 

EPISODUL 1
Blitzkrieg

Armata nazistă a avut nevoie de doar șase săptămâni pentru a cuceri Franța, copleșind inamicul cu un atac de tancuri, avioane și trupe germane. Fiți martorii extraordinarului succes militar al campaniei Blitzkrieg, surprins prin imagini rare, color din timpul luptelor și prin mărturii de primă mână. De la bătăliile terestre și aeriene, la eforturile de salvare de la Dunkirk și până la semnarea acordului de armistițiu care a marcat înfrângerea umilitoare a Franței, episodul prezintă „Războiul fulger” al lui Hitler așa cum nu a mai fost văzut niciodată.

 

EPISODUL 2
Operațiunea Barbarossa

La 22 iunie 1941, Germania a lansat Operațiunea Barbarossa, un atac sălbatic și nemilos asupra Uniunii Sovietice, menit să distrugă Armata Roșie și să masacreze populația acesteia. Visul lui Hitler de a cuceri Moscova și întreaga națiune părea gata să devină realitate, dar armata lui Stalin și condițiile meteorologice extreme au dus la eșecul operațiunii. Un film nou colorizat și înregistrări în stil amator oferă o privire din interior fără precedent asupra acestui conflict brutal.

 

EPISODUL 3
El Alamein

1942. „Blitzkrieg”-ul Germaniei naziste intră în Egipt. Feldmareșalul Erwin Rommel, cunoscut sub numele de „Vulpea Deșertului”, a pus ochii pe Cairo, dar mai întâi trebuie să înfrunte Armata a VIII-a britanică condusă de generalul Bernard Montgomery, dar și condițiile de luptă dureroase din zonă. Prin intermediul unor imagini recent colorizate și a unor mărturii de primă mână, pătrundem în inima teatrului de luptă din Marea Mediterană, de la avioanele germane la navele de luptă britanice până la bătălia din deșert de la El Alamein, care va decide în cele din urmă soarta Africii de Nord.

 

EPISODUL 4
Kursk

Iulie 1943. Timp de șase luni, avansul naziștilor a stagnat, dar Hitler este convins că noua sa generație de tancuri naziste va ajuta Reich-ul să revină pe calea spre dominația europeană. Ținta sa: orașul sovietic Kursk. Prin intermediul unor imagini de arhivă extraordinare – colorizate pentru prima dată – și a relatărilor celor care au fost acolo, vă spunem povestea celei mai mari bătălii cu tancuri pe care a văzut-o vreodată lumea, în care tancurile „Tiger” germane se confruntă cu sute de tancuri rusești T-34.

 

EPISODUL 5
Ofensiva din Ardeni

În toamna anului 1944, încrederea Aliaților era mare. Însuflețiți de succesul din Normandia, au intrat în Belgia și au avansat spre frontiera germană. Nu aveau nicio idee că războiul era pe cale să ia o turnură dramatică, una care va duce la cel mai mare și mai sângeros conflict al armatei americane din cel de-al Doilea Război Mondial: ofensiva din Ardeni. Imagini de luptă uimitoare recent colorizate și mărturii personale ne duc în inima unei bătălii care avea să fie o lovitură catastrofală pentru ambele tabere.

 

EPISODUL 6
Berlin

Aprilie 1945. Sovieticii au preluat controlul asupra Poloniei și au trecut granițele Germaniei. Naziștii încep o ultimă rezistență disperată, apelând la bătrâni și tineri pentru a apăra capitala celui de-al Treilea Reich, Berlin. Urmează cel mai mare baraj de artilerie din istorie, incluzând peste un milion de soldați ai Armatei Roșii și mii de tancuri. Imagini rare din buletinele de știri și imagini amator, recent colorizate, ne poartă în interiorul imperiului prăbușit al lui Hitler și în prima linie a luptei pentru cucerirea Berlinului, o bătălie care va determina soarta celui de-al Doilea Război Mondial.

Vezi și